Gouldsamadiner

 Gouldsamadine er en australsk pragtfinke. Det er en udryddelsestruet fugleart med mindre end 2.500 fugle tilbage i dens naturlige leveområde i Northern Territory.

Gouldsamadine hører til de tyknæbbede Græsfinker.

Der findes tre naturligt forekomne varianter af dem:

1)  Rødhovedet Gouldsamadine har kaminrød maske og rød næbspids.
2)  Sorthovedet Gouldsamadine har sort maske og mørkt næb.
3) Gulhovedet Gouldsamadine har orangegul maske og gul næbspids.

Den gulhovedet er som regel den mindst almindelige variant

Derudover er der avlet mange andre farver i fangenskab.