Denne stær måler cirka 19 centimeter. Den har et mellemlangt næb, vinger af middelhøjde (med tredje og fjerde penne længst), kort, mere eller mindre tvær hale, lange ben og fløjlsartet metalglinsende fjerdragt, som er mørkt og dybt stålgrøn, med en rundet, sort plet på spidsen af hver armfjer og de største øvre vingdækfjere samt en svagt antydet plet i øreområdet og på underarmens dækfjedre. Farven har en stærk glans og præsenterer ved anderledes belysning et vidunderligt skimmer. Sangen er udholdende

Findes i mange egnsdele i Afrika syd for Sahara...